Céhünkről


A Magyar Foltvarró Céh 1989-ben alakult meg, azóta működik bejegyzett egyesületként. A közel 800 fős tagság 8 régióban, mintegy 90 csoportban tevékenykedik. A régiók önálló egységek, élükön a régióvezető áll. Pályázatokat hirdetnek, évente több alkalommal szakmai-baráti összejöveteleket rendeznek.
Őrizve a korabeli céhek hagyományait, az újonnan belépő tagok blokkot varrnak, melyekből összeállított nagyméretű céhlevelek reprezentálják a tagságot az országos rendezvényeinken. Céhünk 2004 óta tagja az Európai Quit Szövetségnek.

A bemutatkozás, megmérettetés legfontosabb színterei a pályázatok, kiállítások. Minden ősszel Budapesten rendezzük meg a „Határtalanul” nevű kiállításunkat, ahol a bel- és külföldön élő magyar foltvarrók mellett több ország foltvarrói is bemutatkoznak alkotásaikkal, a tanfolyamokon élenjáró hazai és neves külföldi oktatók segítenek fejleszteni a foltvarrási ismereteket.
Kétévente más-más városban, valamelyik helyi foltvarró csoport rendez országos foltvarró kiállítást.

A céh megalakulása óta fontos céljának tartja, hogy tagjainak lehetőséget biztosítson a továbbképzésre. Évközben rendszeresen tartunk tanfolyamokat az ország különböző településein. Népszerűek a több napos, vagy akár hetes táborok. Igen gazdag könyvtárunk van, melynek állományát folyamatosan fejlesztjük.
Másik fontos célunk, hogy a kiemelkedő minőségű munkának minél nagyobb elismerése legyen, ezért – a céhszellem jegyében – létrehoztuk a céhmesteri címet. Napjainkig 18 céhmesterünk van, büszkék vagyunk rájuk.

Hétköznapjaink fontos hírforrása a kéthavonta megjelenő Hírfoltok színes magazin. Tagjaink ebből értesülhetnek a fontosabb hazai és nemzetközi pályázatokról, kiállításokról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...