2013. április 22., hétfő

IDÉN IS VARRUNK A SZABADBAN!

2012. júniusában számos helyszínen varrtunk, nagy sikerrel valósult meg a varrás és építettük a közösséget. Tegyük ezt idén is!
Idézzük fel a program történetét!
Danielle Landesnek, a kötés amerikai szerelmesének 2005-ben az a zseniális ötlete támadt, hogy egy napra minden kötős álljon fel kedvenc foteljéből, kanapéjáról, és kint, a szabadban, másokkal együtt hódoljon szenvedélyének – így született a nemzetközi “Köss a szabadban” nap (www.wwkipday.com).
Kötni és foltvarrni persze otthon, egyedül is lehet, de nincs is annál jobb, mint társaságban beszélgetés közben kötögetni, varrogatni. Lehet, hogy nem is ismeritek a többi „bezárt” kötőt vagy foltvarrót: lehet, hogy a szomszédodnak vagy egy kolléganődnek is ez a hobbija, de erről valahogy sohasem beszéltetek.
Danielle Landes ötlete azt a célt is szolgálja, hogy a társadalom megtudja, nem csak az idősek szeretnek kézimunkázni, hanem sok fiatal férfi és nő számára ma is népszerű szabadidős tevékenység mindennapi textildarabok, sőt műalkotások elkészítése.
Helen Heaney és Marion-Linda Paternostro, az Osztrák Foltvarró Céh elnöke és alelnöke 2009-ben kezdeményezte, hogy a nemzetközi kötős nappal párhuzamosan jöjjön létre egy európai „Varrjunk a szabadban!” nap (angol betűszóval „Quip”), amire mindig június harmadik szombatján kerül sor, idén tehát június 15-én. Ez az év leghosszabb szombatja, tehát bőven van idő a szabadban kötni és varrni. A kezdeményezéshez Dánia, Olaszország, Spanyolország, Norvégia, Ausztria is csatlakozott, és természetesen Magyarország is beszállt ebbe a mozgalomba.
A feladat nagyon egyszerű: beszéljétek meg csoporttársaitokkal és más foltvarrókkal, hogy milyen nyilvános helyen találkoztok, és min fogtok dolgozni. Mindenki lehet “házigazda”, azaz szervezhet Quipet. A legfontosabb, hogy a többiek megtudják, hol és mikor tartjátok a “foltvarrós pikniket”, és persze előre tisztázni kell, hogy a kiválasztott helyszínen nincs akadálya a kitelepedésnek. A rendezvényeket a céh honlapján fogjuk közzétenni, és a helyszínek listájának linkje az EQA honlapján is megjelenik majd. Természetesen a helyszín környékén tehettek ki plakátokat, a környékbeli boltokban ott hagyhatjátok a szórólapot.
VARRJUNK A SZABADBAN 2013. JÚNIUS 15-ÉN! Csináljunk reklámot a foltvarrásnak és a Magyar Foltvarró Céhnek!
Tegyük még népszerűbbé a foltvarrást!
Várjuk foltvarró csoportok jelentkezését, a piknikek pontos helyszínét és időpontját folyamatosan küldhetitek a hunpatch@gmail.hu címre, mely megjelenik a honlapon és blogban.4 megjegyzés:

 1. A Kecskeméti Napraforgó Foltvarró Kör a Deák F. téren a MŰVház előtt fog a szabadban varrni! A téma amit varrunk: Quiltagami virágok.

  VálaszTörlés
 2. A balatonlellei program új helyszínen, a Szent István téren kerül megrendezésre szombaton 14-től 18 óráig. Mindannyian más-más technikával készülünk, reméljük találtok közöttük kedvetekre valót. Várunk Benneteket sok szeretettel!

  VálaszTörlés
 3. A Kazincbarcikai Folt Hátán-Folt Klub,Kazincbarcikán a Gyermekek Háza-Kézművesház melletti parkban rendezi a Varrjunk a Szabadban programot.A témája"Tű és Cérnabarátság".A résztvevőknek egy kis ajándékkal kedveskedünk.

  VálaszTörlés
 4. A Kazincbarcikai Folt Hátán-Folt Klub,Kazincbarcikán a Gyermekek Háza-Kézművesház melletti parkban rendezi a Varrjunk a Szabadban programot.A témája"Tű és Cérnabarátság".A rendezvényen résztvevőknek ajándékkal kedveskedünk.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...