2013. július 3., szerda

Zöld foltos nap -minden napValljuk be, mindannyian sokkal jobban festünk egy  jópofa szatyorral, mint egy „nejlonzacsival”. És ha a nadrág meg a nyaklánc öltöztet, akkor a bevásárló táska miért ne tehetné?

Készítsünk egyéniségünkhöz illő patchwork technikás szatyrot magunknak! Mert mindenki más és más, így mindenkihez másmilyen bevásárlószatyor passzol.
zacskomentes

A nejlonzacskómentes világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a zacskók káros környezeti és gazdasági hatásaira és hogy szorgalmazza – a műanyag bevásárlószatyrok használata helyett – a környezetkímélőbb megoldások alkalmazását.
   

Nejlonzacskómentes napot szervez július 3-án a nemzetközi Global Alliance for Incinerator Alternatives. Magyarországon a hazai tagszervezet, a Humusz Szövetség és partnerei hívják fel a figyelmet a környezettudatos életmód elemi szintű követelményére. A zöld szervezet mindenkit táskakészítésre biztat: ez a                                  

Reszütyő pályázat.
 

Ha elkészültél nincs más dolgod, mint a táskádról készült fotót elküldeni nekünk az iroda(kukac)humusz.hu e-mail címre (névvel, és elérhetőséggel és a táskakészítés lépéseivel, rövid leírással), mi pedig feltöltjük a Facebook oldalunkra, ahol 2013. októberében lesz a mindent eldöntő szavazás.
reszütyőA három legtöbbet like-olt műalkotás ötletgazdája biciklire szerelhető, újrahasznosított molinóból készült, környezetbarát táskát nyer a Cangira nagyvonalú támogatása jóvoltából. Az első tíz helyezettre pedig a Zöldbolt  felajánlásának köszönhetően további apró környezetbarát meglepetések várnak.
A legjobban sikerült munkákból készült kiállítást a budapesti Szatyor bár fogadja be, a díjátadóra is itt kerül sor.


Beküldési határidő: 2013. szeptember 30.
Facebook szavazás: 2013. október 1-31.
Eredményhirdetés: 2013. november hónap folyamán
Osszátok meg minél több ismerősötökkel a felhívást, és szavazzatok!

Pályázz!
Hisz szatyorban verhetetlen egy foltvarró!
Mutass példát!
Csinálj kedvet a szatyor divathoz!
Mivel szatyorból egy nem elég :


Szeretettel meghívunk minden kedves céhtagot 2013. szeptember 28-án egy rendhagyó őszi közös varrásra, melynek témája az újrahasznosítás, természetes anyagok használata, környezettudatosság és környezetvédelem.
 A nyitott műhely keretén belül megismerkedhettek különböző természetes technikákkal, „zöld” előadókkal, visszaforgathattok az anyagvásáron és részt vehettek a Zöld hétvége tomboláján.

Helyszín: József Attila Művelődési Központ Smaragd terme
1131 Budapest, József Attila tér 4.
Időpont: 2013. szeptember 28. szombat.

További részleteket hamarosan olvashattok a Hírfoltokban és internetes felületeinken!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...