2012. június 4., hétfő

Hétfői gyöngyszem: Cseraljai Gabriella


Nevem: Cseraljai Istvánné/ de inkább Cseraljai Gabi

Kedvenc színem általában a föld színei

Kifejezetten nincs kedvenc technikám, mindent szeretek kipróbálni és megcsinálni

Kedvenc városom: Budapest, mert itt élek, de nagyon szeretem a többi szép nagy várost is

Kedvenc filmem: Bakancslista

Könyvem: sok van, mert nagyon szeretek olvasni (de mostanában erre kevés időt fordítok) (William Wharton, Updike, Merle, Leon Uris, Vámos Miklós, .....sokat sorolhatnék még)

Magamról: Nyugdíjas vagyok, van 2 felnőtt lányom és 5 unokám. A legnagyobb most májusban 12 és a legkisebb októberben lesz 6 éves. Imádom őket. Mint nyugdíjas nagymama van elfoglaltságom velük. Szünidők, betegségek, stb, de gondolom ezt mindenki ismeri.

Még aktív dolgozós időmben vettem magamnak egy foltvarrós könyvet és akkor határoztam el, hogy ha nyugdíjas leszek, megfogom tanulni a foltvarrást. 2006 decemberében az Üllői úton a Mesebolt mellett elhaladva láttam meg a kiírást, hogy januárban indul foltvarró tanfolyam. Haza mentem, kis hezitálás, családdal való átbeszélés után jelentkeztem. Így kezdődött. Szerencsére hihetetlen jó tanárom lett Lajos Kati személyében és jó csoportba kerültem. Mi azóta is együtt vagyunk csoportot alkotva.
Mindent szeretek varrni ill kipróbálni, de inkább használati dolgokat varrok. Járok táborokba, 2-3 táborba nyaranta, közös varrásokra és próbálok sok mindent eltanulni.

Szabadidőmben még nagyon szeretek kötni, horgolni (ezeket még 7 éves koromban tanultam meg), szalag hímezni, tanultam gyöngyfűzést is. Unokázom és az olvasás az utolsó mostanában többnyire.

10 év múlva mi lesz, arra nem gondolok sűrűn, remélem egészségem rendben lesz és csinálom tovább azt, amit most is, még ha kisebb elánnal.

Céhtagnak azért jelentkeztem, mert szeretek szervezett csoportba tartozni, részt venni mindenben amit ez a lehetőség kínál és egyben így is több emberrel megismerkedni, akiknek hasonló érdeklődési körük van.

4 megjegyzés:

  1. Gratulálok Gabikám. Te valóban egy gyöngyszem vagy!:)

    VálaszTörlés
  2. Gratula Gabi!! Valóban gyöngyszem. És nem csak hétfőn.

    VálaszTörlés
  3. Gratula Gabi. Valóban gyöngyszem vagy. És nem csak hétfőn.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...