2013. március 23., szombat

A Tisza

A tiszaújvárosi Tiszavirág Foltvarró Kör vezetőjének, Magné Marikának szavai az Országos Foltvarró Kiállítás egyik pályázati témájáról:


Mi is lehetett volna az egyik téma, mint a Tisza. Hiszen városunk a Tisza partján épült fel. A folyó egyedül álló hangulata, szépsége, rejtélye magával ragadja az itt élő emberek lelkét.
Nem véletlenül született meg az a mondás, hogy "Ki a Tisza vizét issza, annak szíve vágyik vissza." Mondják azt is, a Tisza lágy és szeszélyes akár egy asszony, így hát nem is lehet másként bánni vele: szeretni kell, de óvni is.
A Tisza olykor méltóság teljes, néha zabolázatlanul gyors, élő- és növényvilága gazdag. 



Több költőnk is tollat ragadott, hogy versben mondja el érzéseit. Érintsen meg Benneteket is ez a természeti kincsünk, hisz számtalan lehetőséget rejt ennek megvalósítása a foltvarrásban is.


Petőfi versében remekül ábrázolja a szépségét:

Ottan némán, mozdulatlan álltam,
Mintha gyökeret vert volna lábam.
Lelkem édes, mély mámorba szédült.
A természet örök szépségétül.”

Ez inspiráljon Benneteket és bátran ragadjatok tűt és ollót, hogy ezt megvalósítva a textileken tudjuk megmutatni a foltvarrás iránt érdeklődőknek.


Technikailag bármi, és minden lehetséges, hiszen csak a téma kötött. Lehet tradicionális, art quilt, kortárs, watercolour technika.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...