2013. március 17., vasárnap

Foltvarró kezek Írországba


Váradi Gyöngyi felhívása:


A Hírfoltok 2013/1 számának 31. oldalán közzétettem egy felhívást: az idei Írországi Nemzetközi Quilt Fesztiválra zöld-fehér kezeket ábrázoló blokkokat várnak a szervezők. A világ minden égtájáról várják a kezek érkezését és kérik is a név, lakóhely, évszám feltüntetését a blokk színén, de még jobban örülnek, ha emellett valami személyes üzenet is szerepel. A magyar foltvarrók közül sokan érintettek vagyunk a barátságban, hiszen egyrészt rengetegen vettek részt az ír-magyar virágos együttműködésben, melynek eredménye a magyar „Virágos dombok” és az ír „Virágozzék minden virág” című munka lett, másrészt az ír-magyar guruló orsó varrása során közvetlen kapcsolat alakult 20-20 magyar és ír foltvarró között. A fesztivált Galway-ban rendezik, a guruló orsónk ír foltvarróinak városában és velük volt a legszorosabb az együttműködés a virágos munkánkban is. Ők lesznek azok, akik a mindenhonnan érkező kezes blokkokat panelekké varrják össze, így elsősorban ők fognak örvendezni a tőlünk kapott üzenetek felett.
Amit várnak:
10 inches (azaz 25,4 cm x 25,4 cm-es) blokkok zöld alapon fehér, vagy fehér alapon zöld kézzel. Bármilyen árnyalatú zöldet lehet használni, és a blokkot tetszés szerint lehet tűzni, díszíteni. Feltétlenül szerepeljen az előlapon az alkotó neve, a hely, ahonnan küldi és a készítés dátuma. Lehet személyes üzenetet is ráírni, de nem kötelező. A blokk a szokásos 3 rétegből álljon, de ne legyen kerettel befejezve.
A blokkokat együtt fogjuk kiküldeni. Érdeklődni, részvételi szándékot nálam lehet jelezni, blokkokat  április 7-ig hozzám lehet eljuttatni: Váradi Gyöngyi (e-mail: varadigy@freemail.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...