2013. június 21., péntek

A kecskeméti Alkotó Hétvége programja Váradi Gyöngyivel: FÁK, VIRÁGOK, CSILLAGOK - HEGYESSZÖGEK, ÍVEK VARRÁSA ANGOL MOZAIK TECHNIKÁVAL

A foltvarrók már kezdő koruktól ismerik az angol mozaik technikát, általában mint a Nagymama virágoskertje hatszögeinek készítési módját. A papírra fércelt textil darabokat nagyon pontosan lehet kézi varrással egymáshoz illeszteni, ezért szeretik sokan, na meg azért is, mert remek úti kézimunka.
Tanfolyamomon megmutatom, hogy lehet még jobban élni az angol mozaik technika előnyeivel. Azt tartom, hogy ezt a technikát elsősorban akkor érdemes használni, ha íves vonalakat szeretnénk illeszteni, ha lehetetlenül elkeskenykedő hegyesszögekkel dolgozunk, vagy ha sok csúcs találkozna egy pontban és szeretnénk elérni, hogy mégis egy síkban maradjon a munka.
Az angol mozaik annak való, aki szeret kézzel varrni és a szép, igényes munka fontosabb számára, mint az, hogy gyorsan haladjon. Ízelítőül egy korábbi munkám részlete:


A tanfolyamon csillagokat, fákat, tulipánokat, különböző virágokat fogunk varrni, mindenki kedve szerint választhatja meg, hogy melyik formán gyakorolja be a technikát.


Már készítem az anyagcsomagokat – előre kiszabom a részeket, hogy a tanfolyam ideje alatt a varrásra tudjunk koncentrálni. Igyekszem sokféle csomagot készíteni, hogy ki-ki megtalálhassa a neki színben, formában legjobban megfelelő összeállítást.

 

A tanfolyamon elkészülő csillagokat, tulipánokat bele lehet majd építeni pl. párnába, táskába, a fákat, virágokat pedig applikálni lehet.

Szeretettel várlak Benneteket!
Váradi Gyöngyi


Részletekért kattintsatok az Alkotó Hétvégére!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...