2015. január 19., hétfő

XV.Országos és Nemzetközi Foltvarró Kiállítás pályázati kiírása: „Zsolnay színei” címmel

A pécsi Zsolnay porcelángyár a magyar ipar történetének kiemelkedő szereplője. A Zsolnay márkanév több, mint 150 éve a hagyomány, az egyediség, a művészeti érték, és az állandó megújulás jelképe. Hosszú története során mindig tudott a kor számára valami újat, és meghatározót mondani. Mind a technológiai megoldásokban, mind pedig a művészi kivitelezésben úttörő szerepet játszott.
Pécsett a Zsolnay Kulturális negyedben megrendezésre kerülő XV. Országos és Nemzetközi Patchwork Kiállításhoz kapcsolódóan, a Magyar Foltvarró Céh:

"A Zsolnay színei" címmel pályázatot hirdet.

A pályázaton a Magyar Foltvarró Céh tagjai és céh csoportjai pályázhatnak olyan egyedi tervezésű és kivitelezésű pályamunkákkal, melyek a Zsolnay porcelángyár által készített termékek színeit idézik. Csak olyan munkákkal lehet pályázni, melyik nem szerepeltek semmilyen kiállításon, kiadványban, nem jelent meg róluk fénykép az interneten.  A pályamunkáknak meg kell felelnie a foltvarrás szabályainak, háromrétegű kézzel, vagy géppel tűzött, készülhet hagyományos, vagy modern quilt technikával.

Méret: minimum 1 négyzetméter (nincs szélesség, és hosszúsági megkötés)

A munka hátoldalára 10 cm széles bújtatót kell varrni a felfüggesztéshez.
Hátul, a bal alsó sarkokba erősített címkére a következő adatokat kell felvezetni: a készítő neve, lakcíme, email-címe, a kép címe, a készítés éve
A pályaművet jeligével kell ellátni. A jelige anyaga könnyen bontható fércöltéssel takarja el a címkét.

Beküldési határidő:
- a jelentkezési lap a 2015. 08.10.
- a kész munka 2015.08.16.

A pályázatokat Zsolnay Kulturális Negyed 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 37. címre Balogh Tünde kiállítás szervezőnek kérjük elküldeni. A nevezési díj alkotásonként 1500,- Ft, mely összeget a Hunyor Vasutas Foltvarrókör Szigetvári takarékszövetkezetnél vezetett 50800111-34152016 számú számlájára 2015.08.10-ig kérjük befizetni.
A megjegyzés rovatba „pályázat 2015”, valamint a pályázó nevét és lakcímét kérjük beírni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...