2015. január 19., hétfő

XV.Országos és Nemzetközi Foltvarró Kiállítás pályázati kiírása: "Milyen a mai család?" címmel

A társadalmi változásokkal együtt a családok formája is változik minden korban, miközben állandósága megkérdőjelezhetetlen. A hagyományos családmodell a 21. századra nagy mértékben átalakult, számos fájatája jött létre, kiscsalád, sokgyermekes nagycsalád, mozaik vagy pw. család. A családtagok általában különböző habitusú, színes egyéniségek. Egy boldog család jellemzője a harmónia, a család egésze nemcsak a családtagok összességét jelenti, fontos a közöttük lévő összetartozás érzése is.
Pécsett a IV. Szamárfül Családi Fesztivál keretében megrendezésre kerülő XV. Országos és Nemzetközi pPatchwork Kiállítás alkalmából a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit KFT.

„Milyen a mai család” címmel nyílt pályázatot hirdet.

A pályázat célja, hogy olyan alkotások elkészítésére biztasson, amelyek bemutatják a modern családmodell valamelyikét, kifejezésükben sokszínű alkotások legyenek, de mégis az összetartozást, a harmóniát, az egységet, a szeretetet sugározzák.

A pályázati feltételek:
- A pályázat nyílt, minden 18. életévét betöltött, foltvarrást hobbiszinten gyakorló személy pályázhat a határon túlról is.
- Az alkotásnak meg kell felelnie a foltvarrás szabályainak: háromrétegű kézzel, vagy géppel varrott és tűzött.
- Mértének legalább 1 négyzetméternek kell lennie (oldalak hossza nincs meghatározva).
- A munka hátoldalára 10 cm széles bújtatót kell varrni a felfüggesztéshez. Hátul a bal alsó sarkokba erősített címkére a következő adatokat kell felvezetni: a készítő neve, lakcíme, email-címe, a kép címe, a készítés éve.
- Olyan munkákkal lehet pályázni, amelyek nem szerepeltek országos kiállításon, kiadványban nem jelent meg róluk fénykép az interneten.

A beküldött pályaművek nem kerülnek zsűrizésre, csak a kiállíthatóságuk.
A zsűri által választott munkákat M.21 Pécsi Galériában állítjuk ki, 2015.augusztus 21-31. között.

Beküldési határidő:
- a jelentkezési lap a 2015. 08.10.
- a kész munka 2015.08.16.

A pályázatokat Zsolnay Kulturális Negyed 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 37. címre Balogh Tünde kiállítás szervezőnek kérjük elküldeni. A nevezési díj alkotásonként 1500,- Ft, mely összeget a Hunyor Vasutas Foltvarrókör Szigetvári takarékszövetkezetnél vezetett 50800111-34152016 számú számlájára 2015.08.10-ig kérjük befizetni.
A megjegyzés rovatba „pályázat 2015”, valamint a pályázó nevét és lakcímét kérjük beírni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...