2015. január 19., hétfő

XV.Országos és Nemzetközi Foltvarró Kiállítás pályázati kiírása: "VARRD ÚJRA" címmel

Mikor pénztárcánkat nem kímélve megvesszük a drága textíliákat azért, hogy utána apró darabokra
vágva összevarrhassuk, akkor a könnyebb utat válasszuk. Megfeledkezünk arról, hogy a foltvarrás a már elhasznált ruhadarabok ép, még használható részeinek újbóli feldolgozásából indult. Nehéz a már meglévő ruhadarabjaink, lakástextíliáink anyagait színben, minőségben összeválogatni, belőle újat alkotni.
A Magyar Foltvarró Céh a XV. Országos és Nemzetközi Patchwork Kiállítás alkalmából

„Varrd újra” címmel nagy átalakító pályázatot hirdet.

E pályázat célja, hogy a háztartásban felhalmozódott, már nem használt ruhadarabok, lakástextíliák anyagait újrahasznosítsuk, és új faliképet, vagy ágytakarót alkossunk belőlük.

Pályázati feltételek:
- A pályázaton a Magyar Foltvarró Céh tagjai, és céhcsoportjai vehetnek részt.
- Olyan alkotásokkal lehet pályázni, melyek legalább 50 %-ban újrahasznosított textíliát tartalmaznak.
- A beküldött munkához kérünk emailben elküldeni egy fotót arról a tárgyról/tárgyakról, melyeik felhasználásával készült a pályamunka (úgy készüljön a kép, hogy jól látható legyen a tárgy). Fénykép hiányában a pályázat érvénytelen.
Email cím: Csepeli Ildikó: icsepeli@gmail.com . A levélbe kérjük beírni a pályázó nevét, hogy a fotót azonosítani tudjuk.
- Az alkotásoknak meg kell felelnie a foltvarrás szabályainak: három rétegű kézzel, vagy géppel tűzött, készülhet hagyományos, vagy modern quilt technikával.
- Méretének legalább 0,5 négyzetméternek kell lennie (nagyobb méretű lehet).
- A munka hátoldalára 10 cm széles bújtatót kell varrni a felfüggesztéshez. Hátul, a bal alsó sarkokba erősített címkére a következő adatokat kell felvezetni: a készítő neve, lakcíme, email-címe, a kép címe, a készítés éve.
- A pályaművet jeligével kell ellátni. A jelige anyaga könnyen bontható fércöltéssel takarja el a címkét.

Beküldési határidő:
- a jelentkezési lap a 2015. 08.10.
- a kész munka 2015.08.16.

A pályázatokat Zsolnay Kulturális Negyed 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 37. címre Balogh Tünde kiállítás szervezőnek kérjük elküldeni.
A nevezési díj alkotásonként 1500,- Ft, mely összeget a Hunyor Vasutas Foltvarrókör Szigetvári takarékszövetkezetnél vezetett 50800111-34152016 számú számlájára 2015.08.10-ig kérjük befizetni.
A megjegyzés rovatba „pályázat 2015”, valamint a pályázó nevét és lakcímét kérjük beírni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...