2012. május 19., szombat

VARRÓS VASÁRNAP, május 20.

A Tradicionális Műhelynap előtti utolsó varrós vasárnap következik, ráhangolódva az alapokra, és kezdetekre, ma a LOG CABIN technikával foglalkozunk.
Az egyik legrégebbi és legizgalmasabb patchwork minta. 
A hagyományos gerendakunyhó blokk középső négyzete rendszerint piros vagy sárga. A piros szín a kandallót (tüzet), a sárga pedig az ablakba helyezett lámpást jelképezi. A "gerendák" ezt a középső négyzetet veszik körül. Ugyancsak a hagyományos változat szerint egy adott munkának minden középső négyzete azonos színű és méretű. A gerendák, amelyek egyforma széles - kifelé haladva egyre hosszabb - textilcsíkok, csigavonalban épülnek a középpont köré. Előfordul, hogy ezek a középső darabok terebélyesebbek a gerendáknál, sőt egyes rendhagyó munkák közepén nem négyzetek, hanem három- vagy hatszögek vannak. A blokk két egymás melletti oldala világos, a másik kettő sötét színű. 
Mielőtt összevarrjuk a blokkokat, sokféleképpen elrendezhetjük őket. A munka összhatása, a végső minta éppen azért lehet rendkívül sokféle, mert a kész blokkok elforgatása szerint alakul. Általában négy blokk alkot egy - jellegzetes gerendakunyhó - egységet. Ha ugyanazokból az anyagokból szeretnénk több blokkot varrni, meggyorsíthatjuk a munkánkat azzal, ha egyszerre kezdünk el dolgozni mind a négy blokkon.
Megoldásként a hagyományos, és a szabadon értelmezett megoldásokat is elfogadjuk, dolgozzatok hát fakunyhó technikával kedvetek szerint!
A szabályok a szokásosak: hétfő délelőtt 10 óráig várjuk az elkészült munkák jól látható fotóit a reinerrita@freemail.hu címre. Írhattok hozzá pár gondolatot, történetet, pl.: hogyan tetszett a technika, varrtátok-e azelőtt?
Most is lesz nyertesünk, szerdán sorsolunk!
Jó munkát, szép vasárnapot, varrás indul! 3-2-1!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...