2012. május 21., hétfő

Hétfői gyöngyszem: Krauszné Bartók Erika


Névjegy: Krauszné Bartók Erika

Kedvenc szín: bézs

Kedvenc foltvarró technika: jelenleg a papírra varrás

Kedvenc város: Tiszafüred

Kedvenc film: romantikus filmek

Kedvenc könyv: Fejős Éva, Daniell Steel könyvek

Mesélj magadról! (Pár mondatban: családi háttér, település, csoport, motiváció, életút)
3,5 éves kislányommal és férjemmel élek Budapesten a X. kerületben, tiszafüredről költöztünk fel 9 éve a munkalehetőségek miatt. Bankban dolgozom, szerződéseket írok, szabadidőmben pedig szívesesn kreatívkodom kislányommal is, együtt készítünk üdvözlőlapokat, szabunk-varrunk.
Családom tagjait igyekszem elkápráztatni a játékokkal, faliképekkel, takarókkal.
Mottóm –         „Ha jót akarsz alkotni, próbálkozz a lehetetlennel!”ˇ
                        „Ki szorgalmasan ölt tűjével öltést öltés után, munkája kinccsé válik s tűje arannyá!”

Mióta varrsz, hogyan érintett meg a foltvarrás?
Kislány korom óta imádok a kézimunkázni, nagyszüleim, szüleim is hímeztek, kötöttek, horgoltak, subáztak a hosszú téli estéken, ebben a közegben nem volt nehéz elcsábulni és egy-egy dolgot megtanulni. Középiskolai évemben kollégista voltam, az esti beszélgetések alatt kiválóan lehetett keresztszemes képeket hímezni, voltak akik furcsán néztek rám, de ez engem soha sem gátolt abban, hogy azt csináljam amit szeretek.
A főiskola befejezése után (pénzügyi szakos közgazdász), ennek már lassan 10 éve, a rengeteg szabadidő hasznos előtöltése céljából iratkoztam be Virághné Emike szabás-varrás tanfolyamára Tiszafüreden. Ezt követően a Vackor varrodának és a Tiszafüredi Vízfoltklubnak is tagja lettem, ez utóbbinak édesanyám (Bartókné Rózsika) is tagja volt már ekkor. Munkám miatt Budapestre költöztem, így már nem tudtam részt venni a foglalkozásokon, de egy varrógépet minden esetre beszereztem magamnak és eleinte főleg a kisebb javítani valókat, függönyöket varrtam meg, később már barátnőim gyermekeinek a kistakaróját, gyerekjátékokat, macikat, nyuszit stb. is én készítettem.
2 éve a tiszafüredi Tűbarátság csoport „levelező” tagja vagyok, édesanyám és Emike irányítása alatt próbálkozom az egyes foltvarrási technikák elsajátításával és a csoport feladataiban, munkáiban aktívan részt venni.

Mutasd be egy kedvenc munkádat! (lehet egy apróság, vagy ágytakaró, pályamunka)
Amit elkészítek minden kedves számomra nincs kedvenc munkám, mindig azt szeretem amin éppen dolgozom. Olyan embereknek készítem akiket szeretek és viszont szeretnek és értékelik a munkámat. A legutolsó nagyobb munkám férjem szüleinek készült egy ágytakaró a „csíkok tánca” technikával. A mintát a Tűbarátság csoportban kaptam és rögtön beleszerettem, mivel akkor már megvolt a csíkos anyag amiből ágytakarót akartam varrni, de még nem volt eldöntve milyen legyen a mintája.
 
Az alkotás mellett mivel töltöd a szabadidődet? Szabadidőmet legszívesebben családom körében töltöm, kirándulunk és rengeteget játszunk.

Hogyan képzeled el magad 10 év múlva? 10 év múlva is varrni fogok, kreatívkodom, de akkor talán már több időm lesz és addigra már anyukám és mellettem, a kislányom is foltokból fog kis ajándékokat készíteni a barátnőinek szabadidejében.

Azért vagyok céhtag, mert szeretek egy összetartó csapathoz tartozni, megismerni olyan embereket akiknek hasonló az érdeklődésük és új dolgokat tanulni.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Erika!
    Örömmel olvastam bemutatkozásodat Büszke vagyok rád!
    Örülök,hogy ílyen távolból is közénk tartozol
    Várom a találkozást a 26.án a kiállításon
    A munkáid már megérkeztek.
    Virágné Emike

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...